Den italské kuchyně

15.9.2016 proběhl v prostorách naší školy první seminář projektu Zdravá školní jídelna.
Tento projekt vznikl ve spolupráci SZÚ a Asociace školních jídelen.
V aule školy po úvodním přivítání Mgr. Michalem Malátem za AŠJ ČR  velmi zajímavě přednášela MGr. Alexandra Košťálová ze SZÚ a praktickou část vedl šéfkuchař Radek Šubrt ve školní kuchyni, kde připravili zaměstnanci italské bezmasé menu – polévka minestrone, penne s tomatovou omáčkou, mozzarellou a bazalkovým pestem sypané parmezánem a jogurtovotvarohový dezert s jahodami.
Celá akce proběhla velmi úspěšně, informace byly velkým přínosem pro všechny zúčastněné vedoucí školních jídelen z celého kraje ( 55 prezentovaných i ostatních hostů - školní inspekce, KHS, představitelé OŠMT a KÚ). Prázdné talíře a ohlasy nejen hostů, ale i strávníků naší školy byly tou nejlepší odměnou.
Veliké poděkování patří především kolektivu kuchařů 15. ZŠ a panu Radkovi Šubrtovi, ředitelství školy, zástupcům AŠJ ČR a SZÚ a ostatním sponzorům.
Těšíme se na další spolupráci a vzdělávání v oblasti školního stravování.
Zlata Burešová, vedoucí ŠJ

    

Další fotografie najdete ve fotogalerii (Akce školy)

Design by SITMP